Hasznos tippek, tanácsok
Hasznos tippek és tanácsok

Felkészültség & Céltudatosság!

„Szerencse az, amikor a felkészültség találkozik a lehetőséggel.”

Felkészülés a munkaadóból:

A jó felkészültség már egy fél sikernek számít, ezért első lépésként érdemes minél többet megtudni az adott vállalatról/munkáltatóról.

Ismerjük meg a vállalatot, annak történetét, termékeit, kultúráját, ügyfeleit és versenytársait.

Az Interneten rengeteg hasznos információt találhatunk. Érdemes felkeresni elsősorban a cég saját honlapját (esetleg szakmai fórumokat, hírportálokat, stb.), mert ott az esetek többségében fellelhető a cég rövid bemutatkozása és története.

Erre azért lehet szükség, mert az általunk megpályázott állás jellegétől függetlenül mindig jó benyomást kelthetünk magunkról, ha látják rajtunk azt, hogy felkészültünk az adott vállalatból vagy munkaadóból.

Felkészülés önmagunkból:

Fontos észben tartani, hogy az állásinterjú egy lehetőség arra, hogy „eladjuk magunkat”, ezért érdemes a lehető legjobb színben feltüntetni a képesítéseinket és a képességeinket a jövőbeli munkaadónk előtt.

Természetesen minden állás megpályázása egy fényképes önéletrajz elküldésével kezdődik, így valószínűleg mire megérkezünk az interjúra, az interjúztató már rendelkezni fog a legfontosabb információkkal rólunk (életkor, előzetes munkatapasztalat, legmagasabb iskolai végzettség, stb.). Azonban biztosak lehetünk benne, hogy az interjúztató meg fog kérni minket, hogy röviden mutatkozzunk be.

A saját szavainkkal történő bemutatkozásnak azért van jelentősége, mert az interjúztató számára nem csak az önéletrajzban leírt adatok bírnak információ tartalommal, hanem az is, hogy azt az adott személy hogyan kommunikálja verbálisan és non-verbálisan. Ezért igyekezzünk figyelni arra, hogy mit és hogyan mondunk, hiszen már a testtartásunk, testbeszédünk is sokat elárul rólunk.

Felkészülés a meghirdetett munkapozícióból:

A kölcsönös bemutatkozást követő következő fontos téma az adott munkapozíció jellege, illetve az azt magában foglaló munkatevékenység(ek).

Még az interjú előtt tanulmányozzuk a munkaköri leírást, gondoljuk át, milyen emberre is lehet szüksége az adott cégnek/vállaltnak, és vessük össze, hogy ez mennyire van összhangban a saját ismereteinkkel és képességeinkkel.

Ha munkaerő-közvetítő cég közreműködését vesszük igénybe, akkor nagy valószínűséggel tanácsadójától meg fogjuk kapni a pozíció követelményeinek részletes leírását, és ő segít nekünk abban is, hogy minél többet megtudjunk az állásról, még mielőtt az interjúra sor kerülne.

Tehát mindig készüljünk fel az adott cégből, az alapokkal legyünk tisztában. Pontosan tudjuk, hogy kihez megyünk és a kiírt pozíciót is részletesen ismerni kell. Ehhez mérten tudjuk az állással kapcsolatos erősségeinket és gyengeségeinket. Erősségeinket emeljük ki, és adott esetben ne féljünk gyengeségeinktől. Ezekkel is legyünk tisztában, nem szégyen ha valaki valamiben fejlődni szeretne, sőt, nagyon erős emeberi jellemre vall, ha felmerjük vállalni azokat a pontokat, amikben úgy érezzük fejlődni kell. Mindenkinek vannak erősségei és gyengeségei. Ha erősségeink hangsúlyozása mellett gyengeségeinket is vállaljuk szimpátiát válthat ki az interjúztatóból.

A felkészültség mellett kiemelendő a céltudatosság. Célunknak megfelelően járunk el. Fontos, hogy reális célokat tűzzünk ki. Igyekezzünk racionálisan mérlegelni az előttünk lévő akadályokat. A felkészült, céltudatos ember magabiztosságot sugall, ami a jelentkezők mérlegelésénél sorsdöntő is lehet. 

Telefonos interjú! 

A telefonos interjút sokan nem tartják fontosnak, azonban napjainkban a legtöbb cég telefonos interjúk segítségével szűkíti le a jelöltek listáját azokra az álláskeresőkre, akiket a továbbiakban személyes interjúra is be kívánnak hívni. Így ha rosszul szerepelünk, akkor komoly esélyünk van arra, hogy nem jutunk tovább a kiválasztási folyamat következő körébe.

A hiedelmekkel ellentétben nem igaz az, hogy egy álláskeresőnek mindig „rendelkezésre kell állnia”. Bármikor előfordulhat velünk olyan szituáció, amikor sajnos éppen nem alkalmas a HR-es telefonos megkeresése. Ezesetben nyugodtan kérjük meg a hívó félt, hogy hívjon vissza egy másik, (előre megbeszélt) számunkra alkalmas időpontban. Így tudjuk biztosítani, hogy nyugodt körülmények között és összeszedetten tudjunk vele beszélgetni és a válaszolni a feltett kérdésekre.

Egy másik tévhit lehet a telefonos interjú kapcsán az, hogy az az ideális jelölt, aki magához ragadja a szót és a másik félnek szinte meg se kell szólalnia.

Próbáljuk meg odafigyelni arra, hogy ne beszéljünk túl sokat. Ahogy szokták mondani is: „a kevesebb néha több”.

Inkább törekedjünk arra, hogy az interjú nagy részében meghallgatjuk a másik félt figyelmesen, viszont amikor kérdeznek minket, akkor válaszoljunk a feltett kérdésre. A legjobban sikerült interjúkon általában az interjúztatók beszélnek. A feltett kérdések megválaszolása mellett jelöltként még az lehet fontos szempont számunkra, hogy igyekezzünk kideríteni milyen munkaerőt keresnek az adott pozícióra. Ennél szinte nincs is fontosabb információ, amit a legjobb jelöltté tehet minket.

Fontos szempont lehet még, hogy a telefonos interjú idejére találjunk magunknak egy csendes, nyugodt helyet, ahol egészen biztos, hogy senki és semmi nem fog minket megzavarni a beszélgetésben.

Próbáljuk meg elképzelni, hogy szemtől-szemben ülünk a kérdezővel, és használjunk ugyanolyan arckifejezéseket, mint egy személyes interjú során. Talán nem gondoltunk erre még soha, de valójában az ember hozzáállása és hangulata mindig tükröződik a hangjában is. Úgyhogy ne felejtsünk el mosolyogni, és legyünk pozitívak!

Megjelenés & Pontosság!

Elsőnek mindig a külsőségekből indul ki az interjúztató!

Az esetleges elsőkörös telefonos interjú után a személyes interjú következik, ahol nagyon fontos milyen a megjelenésünk. A belső értékek és tudás, szakmai múlt, eddig tapasztalat nagyon fontos, de sokat elárul valakiről a külső megjelenése. Mindig legyünk ápoltak és elegánsak, öltözzünk az alkalomhoz megfelelően! Tükörben mindig ellenőrizzük megjelenésünket!

Mikor érkezzünk meg az interjú helyszínére?

Miután telefonon (vagy ritkább esetben e-mailen) keresztül behívnak minket állásinterjúra érdemes feljegyezni az interjú helyszínét és időpontját. Miután megszereztük/megkaptuk a szükséges információkat, érdemes utána nézni az internet segítségével, hogy hogyan tudunk eljutni az interjú helyszínére (saját autóval, esetleg tömegközlekedéssel).

Ez azért is fontos, mert így előre ki tudjuk számítani, hogy mennyi időt fog igénybe venni számunkra, hogy eljussunk a célig. Sokkal jobb, ha bőségesen hagyunk magunknak időt a helyszín eléréséig.

Tanácsos legalább 15 perccel korábban érkezni, hogy legyen még idő kifújni magunkat, valamint lélekben és fejben felkészülni a beszélgetésre.

Előfordulhat azonban, hogy minden igyekezetünk ellenére (pl. dugó miatt, vagy bármilyen külső tényező hátráltatásából) elkésünk. Azonban ha látjuk, hogy késni fogunk azonnal tájékoztassuk róla az interjúztatót, hogy előreláthatólag mennyit késünk és kérjük szíves elnézését!

Hogyan érkezzünk meg az interjú helyszínére?

Ahogy már többször mondtuk, az első benyomás nagyon fontos! Az emberekről alkotott képünk 90%-ban az első 90 másodpercben szerzett benyomásokon alapul az alábbiak szerint:

§ 55%: megjelenés és öltözék

§ 38%: testbeszéd

§ 7%: amit mondunk

A ruha teszi az embert! Egy állásinterjú esetében ez duplán érvényes, ezért fordítsunk kiemelt figyelmet megjelenésére és fellépésére. A leendő munkáltató már a megjelenése alapján véleményt formál rólunk. Nem kell feltétlenül új ruhákra pénzt költenünk, de ügyeljünk arra, hogy az öltözékünk rendezett, tiszta, az alkalomhoz és a személyiségünkhöz egyaránt illő legyen!

 

Interjú kérdések!

Lehetséges kérdések:

Az állásinterjúk egy másik sarkalatos pontja a feltett kérdések és az azokra adott/adható válaszok.

Ezért a vállalatról és magunkról elmondható legfontosabb információkon túl érdemes az interjú előtt átgondolni az alábbiakhoz hasonló kérdéseket, és kidolgozni őszinte és meggyőző válaszokat.

◦ Miért szeretne ennél a vállalatnál / szervezetnél dolgozni?

◦ Ön szerint miért alkalmas Ön ennek a munkakörnek a betöltésére?

◦ Milyen képességeit tudná felhasználni ebben a munkakörben?

◦ Mit adna Ön ehhez a pozícióhoz/céghez?

◦ Meséljen a legutóbbi/jelenlegi munkájáról. (Kezdők esetében szakmai gyakorlat)

◦ Miért lépett ki az előző munkahelyéről?

◦ Miért kívánja otthagyni jelenlegi munkahelyét?

◦ Ha Önt választjuk, hogyan látna neki ennek a munkának?

◦ Mit gondol, mik a legfontosabb különbségek a legutóbbi/jelenlegi munkája és e között?

◦ Van bármilyen kérdése? (Mindig jó pontnak számít, ha van kérdésünk nekünk is!)

Attól függően, hogy milyen fajta állást pályázunk meg, gondoljuk át, hogy milyen további kérdésekre számíthatunk az interjún, és hogyan tudnánk azokat megválaszolni, de maradjuk a realitás talaján!

Kellemetlen és/vagy nehéz kérdések:

Készüljünk fel arra is, hogy esetleg nehéz kérdésekre is kell válaszolnunk, vagy ritkább esetben váratlan helyzetekre kell reagálnunk.

Az ilyen jellegű kérdésekkel azt akarják felmérni, miként birkózna meg bizonyos helyzetekkel a jelölt, és hogyan viselkedne. A cégek nem csupán az ismereteinkre és szakmai tapasztalatainkra kíváncsiak; legalább ennyire érdeklik őket a képességeink és eddigi eredményeink is.

Nézzünk néhány példát, hogy egy állásinterjú alkalmával milyen kérdések merülhetnek fel, melyek ebbe a kategóriába sorolhatók:

  ◦ Mik az erős/gyenge pontjai?

Pontosan tudjuk, hogy kihez megyünk és a kiírt pozíciót is részletesen ismerni kell. Ehhez mérten tudjuk az állással kapcsolatos erősségeinket és gyengeségeinket. Erősségeinket emeljük ki, és adott esetben ne féljünk gyengeségeinktől. Ezekkel is legyünk tisztában. Mindenkinek vannak erősségei és gyengeségei. Ha erősségeink hangsúlyozása mellett gyengeségeinket is vállaljuk szimpátiát válthat ki az interjúztatóból.

   ◦ Mi az a három szó, ami a legjobban jellemzi Önt?

Talpraesettség és gyors reakció kell a kérdés megválaszolásához. Hasonlít a „Mondjon 3 jó tulajdonságot" kérdésre. Gondoljuk át most, melyik 3 szót mondanánk? Fontos, hogy fókuszáljunk közben a munkaköri leírásra is, futtassuk végig a fejünkben, hogy az adott munkára vajon milyen tulajdonságok kellenek.

  ◦ Ha felhívnám a főnökét, akkor mit mondana Önről?

Gyors reakciót várnak a kérdésre, foglaljuk össze 1-2 mondatban, hogy mi lehet a véleménye a főnökünknek a munkánkról. Lényegre törően fogalmazzunk, és ne ijedezzünk, mert nem fogják felhívni, csak ha referenciaként megadjuk az elérhetőségeit.

  ◦ Mit talál ebben a munkában a legvonzóbbnak? És a legkevésbé vonzónak?

Leteszteli, hogy mennyire értettük meg, hogy miről szól az adott munkakör, tisztában vagyunk-e azzal, hogy hol lehetnek a nehézségek, milyen problémák adódhatnak.

 ◦ Ki volt az a főnöke, akit a legkevésbé kedvelt, és miért?

Fontos információkat árulhatunk el arról, hogy hogyan szeretünk dolgozni, ha például azt válaszoljuk a kérdésre, hogy „Számomra fontos, hogy hagyjanak a saját tempómban alkotni, és ne avatkozzanak bele a folyamatba, ha segítségre van szükségem, akkor majd én szólok”. Ebben az esetben nyilvánvaló, hogy egy olyan szervezetbe nehezen illeszkedne be az álláskereső, ahol sok a szabály, a rendelet, a betartandó utasítás.

További hasonló érdekes, kellemetlen és nehéz kérdéseket találhatunk még az interneten, melyekhez néhány esetben akár frappáns válaszok is tartoznak, vagy esetleg megtudhatjuk, hogy milyen velünk kapcsolatos információk kipuhatolására irányul a kérdés.

Ha már jó előre időt szánunk rá és elgondolkoztunk azon, miként reagáljunk az ilyen típusú kérdésekre, akkor talán a válaszadás sem lesz annyira nehéz, mint amilyennek elsőre gondolnánk. Meríthetünk múltbéli élményeiből, tapasztalataiból, és ezeknek nem feltétlenül kell kizárólag munkahelyi helyzetekre korlátozódniuk. Az ilyen és ezekhez hasonló „trükkös” kérdéseknek nem az a célja, hogy szándékosan zavarba hozzanak minket, hanem sokkal inkább arra, hogy spontán reakciót váltsanak ki belőlünk, így lehetőséget adnak arra, hogy megcsillogtassuk képességeinket.

Elegancia

Elsőnek mindig a külsőségekből indul ki az interjúztató!

Pontosság

Az idő pénz! 

Céltudatosság

Mindig tudjuk, hogy mi a célunk!

Felkészültség

Hova, kihez, miért?

Tisztelet

Mindig, mindenhol, mindenkivel!

Jó CV

Legyen lényegre törő, de mégis informatív! 

Kérdése van?
Írjon nekünk és kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot!
Keressen minket közösségi médián is!